Abonnentenes eksklusive

Arktisk Filharmoni

Abonnentenes eksklusive

Kun for abonnenter

Tradisjonen tro har vi også denne høsten et eksklusivt arrangement for våre abonnenter. Denne gang med søkelyset på samisk og kvensk musikk.

Over hele verden har den klassiske musikken vært inspirert av tradisjons- og folkemusikk. Alt fra ungarsk folkemusikks påvirkning på Bela Bartok til George Gershwins tidlige blanding av jazz med klassisk musikk. Det samme ser vi i liten grad med samisk og kvensk musikk. Vi spør oss hvorfor, og hvordan vi kan endre dette. Som et orkester med tilhørighet i Sápmi føler vi et stort ansvar for at denne tradisjonen får sin rettmessige plass i repertoaret for orkestre og ensembler, og at kunnskapen om det samiske og kvenske løftes.

Vår påstand er: Skapes det mer, spilles det mer. Og spilles det mer, snakkes det mer om. Nettopp det vil vi bidra til.

Høsten 2023 lyste vi for første gang ut en «open call» til musikere om å skrive musikk til oss med samisk og kvensk forankring. Blant de innsendte bidragene har vi valgt ut seks av de som vi skal jobbe frem nye verk sammen med. Denne kvelden blir du nærmere kjent med noen av de utvalgte komponistene og deres musikk, som sammen med vår kunstneriske rådgiver for samisk og kvensk musikk, Andreas Gundersen, tar oss med inn i både ny kunnskap, felles spørsmål og selvsagt musikk.

 

Tirsdag 15.oktober kl.19.00
Tromsø Kulturhus, Hovedscenen

Medvirkende:
Konferansierer: Lise Benjaminsen, Charlotte Gjertsen
Andreas Gundersen med gjester

Praktisk informasjon