Gullfeber med NOSO

Charlie Chaplin`s

Gullfeber med NOSO

Stumfilmkonsert
Hovedscenen
360,-
Barn
100,-
31. august 19:30

NOSO åpner høstsesongen i kjent stil med en historisk filmkomedie tilsatt liflige orkesterklanger. Velkommen til Chaplins mesterverk, servert med spill levende tonefølge i sinfonietta-format. Konserten er et samarbeid med TIFFs Stumfilmdager.

Det er en helt spesiell opplevelse å sitte i salen og se på en klassisk stumfilm mens et helt orkester følger filmens tempo og humørsvingninger, mens filmrullen stadig haster videre. Med Gullfeber demonstrerer Chaplin sin fantastiske evne til å skape humor ut av de mest fortvilte situasjoner - noe som har resultert i noen av filmhistoriens mest tragikomiske øyeblikk. Hvem kan vel glemme scenen der vagabonden Charlie og Store-Jim bare har en utgått støvel å dele til høsttakkefest-middagen? Eller den legendariske brøddansen Charlie utfører i en drømmesekvens etter at hans utkårede har sviktet ham?

På denne tiden var Chaplin klar over hvor viktig det var at filmene hans ble akkompagnert fra orkestergraven med musikk som avspeilte og underbygde handlingen i filmen. Han komponerte også en del selv. Som regel var det pianister som spilte når filmene ble vist, men til denne forestillingen mønstrer vi hele 15 musikere, under ledelse av Jens Troester til å yte Timothy Brocks Gullfeberarrangementer fra 2007 fortjent rettferdighet.

Gullfeber var faktisk også den filmen Chaplin selv satte høyest.

Del på: 

 

 

 

 

Informasjon om stoloppsett på Hovedscenen:

Rad 1 er ikke salg.

Rad 2-5 er stablestoler plassert på forscenen. Dette fordi vi må kunne fjerne disse da forscenen også brukes som grav til orkester eller som scene.

Rad 6-21 er fastmonterte gode stoler.

Rad 22 er stablestoler som vi må kunne fjerne ved behov hvis det er rullestoler som trenger plass.

Rad 23-28 er oppe på balkong.

Informasjon ved billettkjøp:

Hvis Hovedsalen er utsolgt må dere trykke på feltet som heter «Balkong». Da vil ledige seter oppe på balkong komme opp og dere kan velge seter der.